Blog

MS

Τα οφέλη του Ηλεκτροβελονισμού στην Σκλήρυνση κατά Πλάκας

Η Σκλήρυνση κατά πλάκας είναι μια χρόνια αυτοάνοση ασθένεια οι επιπτώσεις της οποίας επηρεάζουν σημαντικά την ποιότητα ζωής των ασθενών. Σύμφωνα με μελέτες ο Ηλεκτροβελονισμός θεωρείται μια χρήσιμη ολοκληρωμένη θεραπεία*1 στην υποστήριξη ασθενών με Σκλήρυνση κατά Πλάκας καθώς δρα ευεργετικά στον πόνο και την κατάθλιψη. Ο βελονισμός από αρχαιοτάτων χρόνων χρησιμοποιείτο με επιτυχία στην αντιμετώπιση του πόνου καθώς παράγει αναλγητικό αποτέλεσμα απελευθερώνοντας ενδορφίνες στον εγκέφαλο.*2

Οι μελέτες έδειξαν ότι ο Ηλεκτροβελονισμός είναι πιο αποτελεσματικός από τον χειρωνακτικό βελονισμό. *2 

Μελέτη του Τμήματος Γενετικής εξέλιξης και Βιοπαραγόντων της Μονάδας του Πανεπιστημίου Campinas Οι σύγχρονες ανοσοτροποποιητικές θεραπείες, ωστόσο, δεν βελτιώνουν πολλά από τα συμπτώματα, όπως ο πόνος και η κατάθλιψη......... Στην μελέτη συμμετείχαν 31 ασθενείς με Υποτροπιάζουσα-Διαλείπουσα ΣΚΠ που ακολουθούσαν θεραπεία με ανοσοτροποιποιητές..... Ο Ηλεκτροβελονισμός βελτίωσε διάφορες πτυχές της ποιότητας της ζωής τους συμπεριλαμβανομένης της μείωσης του πόνου και της κατάθλιψης.”*3  

Το σύστημα AcuGraph μας επιτρέπει να εφαρμάσουμε ένα εξατομικευμένο πρωτόκολλο ηλεκτροβελονισμού για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα. 

Ο Ηλεκτροβελονισμός συμβάλλει*1:  

  • στη ρύθμιση του νευροανοσοποιητικού συστήματος,  
  • στη βελτίωση της ποιότητας ζωής,  
  • στη μείωση της κόπωσης,  
  • στη βελτίωση της λειτουργίας της κύστης,  
  • στη μείωση των σπασμών και του πόνου των άκρων,  
  • στη βελτίωση των διαταραχών στη βάδιση 
  • στην καθυστέρηση της εξέλιξης της νόσου και  
  • στη μείωση των υποτροπών

 

Πηγή: 

  1. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23126260/
  2. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/9646895/
  3. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23126260/
Γεια σου, είμαι η Ελένη Αστεριάδη - ολιστική θεραπεύτρια και σε καλωσορίζω στην ιστοσελίδα μου. Στη σελίδα αυτή θα μάθεις τα πάντα γύρω από τη διαχείριση του πόνου, του άγχους και την ευεξία. Ξεκίνησε το ταξίδι σου προς την απελευθέρωση από τον πόνο και από οτιδήποτε άλλο σε περιορίζει προγραμματίζοντας το πρώτο σου ραντεβού για μια καθημερινότητα γεμάτη υγεία, ενέργεια και ευεξία.

Μέλος της Κοιν.σ.επ Ανθέα Λιβυσίου 2, Νέα Μάκρη 19005

Επικοινωνία

Υπολ. Γραμμένου 5, Παπάγου, 15669

elasteri10 [@] gmail.com
+30 6906026014
Privacy Policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies που είναι απαραίτητα για τη λειτουργία του και αναφέρονται στην πολιτική απορρήτου. Με την αποδοχή αυτού ή κάνοντας κύλιση αυτής της σελίδας ή συνεχίζοντας την περιήγηση, συμφωνείτε με την πολιτική μας για τα cookies.