Blog

Ωτοθεραπεία

Ωτοθεραπεία

Η Ωτοθεραπεία στηρίζεται αφενός στις αρχές και στους κανόνες της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής, και αφετέρου στις σύγχρονες νευροφυσιολογικές αρχές. Είναι μια απλή και αποτελεσματική τεχνική βελονισμού χωρίς βελόνες. Μπορεί να είναι ευεργετική για πολλαπλά συμπτώματα ή καταστάσεις και στοχεύει στην ανακούφιση ολόκληρου του σώματος.

Αν και η χρήση του αυτιού για τη θεραπεία του σώματος χρονολογείται από την αρχαία Κίνα, την Ινδία και την Ευρώπη, μόλις τη δεκαετία του 1950 ο Γάλλος γιατρός Dr. Paul Nogier ανακάλυψε αυτές τις ρίζες και συνέχισε να αφιερώνει τη ζωή του στην έρευνα. αναπτύσσοντας και δημιουργώντας το σύστημα Ωτοθεραπείας που εφαρμόζεται σήμερα. Έγινε γνωστός ως «Πατέρας της Ωτοθεραπείας». Η πρωτοτυπία της σύλληψης του Dr. Nogier βασίζεται στο γεγονός ότι θεώρησε ότι οι ασθένειες μπορούν να αντιμετωπιστούν και να θεραπευτούν χρησιμοποιώντας τη φυσική προσέγγιση.

Το πτερύγιο του αυτιού είναι ένα πλήρες μικροσύστημα. Στο αυτί αντιπροσωπεύονται όλα τα όργανα, τα οστά, τα συστήματα, όλες οι ανατομικές περιοχές του ανθρώπινου σώματος. Υπάρχουν πάνω από 200 σημεία στο αυτί που πιστεύεται ότι αντιστοιχούν σε διαφορετικά σημεία του σώματος, τόσο σωματικά όσο και συναισθηματικά. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το αυτί είναι ίσως το πιο μελετημένο μικροσύστημα ολόκληρου του σώματος!

Η Ωτοθεραπεία περιλαμβάνει:

α) την ηλεκτροδιέγερση συγκεκριμένων βελονιστικών σημείων στην επιφάνεια του αυτιού που παρουσιάζουν χαμηλότερη δερματική ηλεκτρική αντίσταση, με σκοπό να δημιουργηθεί μια θεραπευτική απόκριση σε άλλα σημεία του σώματος για να ανακουφίσει τον πόνο, τη δυσλειτουργία και την ανισορροπία όπου αυτή εκδηλώνεται.

Προωθεί την Επούλωση, την Ισορροπία της Ενέργειας στο σώμα και την αύξηση της Ευεξίας.

Ωτοθεραπεία

Η εφαρμογή ηλεκτρικής διέγερσης των σημείων βελονισμού στο αυτί γίνεται με ειδική ιατρική συσκευή που παρέχει με πλήρη ασφάλεια συνεχή διέγερση για λίγα δευτερόλεπτα στο επιλεγμένο σημείο και βοηθά στην ανακούφιση από τα συμπτώματα πολλών καταστάσεων. Η εφαρμογή δεν προκαλεί καθόλου πόνο αντιθέτως χαλαρώνει και ηρεμεί τον δέκτη.

β) Η ηλεκτρική διέγερση βελονιστικών σημείων στο αυτί συνδυάζεται με μεγάλη επιτυχία με τα «EarSeeds/Σποράκια» που τοποθετούνται σε επιλεγμένα βελονιστικά σημεία στο αυτί και προάγουν θετικές αλλαγές σε διάφορα συστήματα σε όλο το σώμα.

Τα «σποράκια» είναι μια μη επεμβατική τεχνική Ωτοβελονισμού που βοηθά στην τόνωση διαφόρων σημείων βελονισμού και μπορεί να βοηθήσει μια πληθώρα καταστάσεων υγείας. Επιτρέπει στο σώμα να αφομοιώνει σωστά την τροφή, να σκέφτεται καθαρά, να προσαρμόζεται σε αγχωτικά περιβάλλοντα, να κοιμάται ήσυχα και να επιλύει με φυσικό τρόπο τις φλεγμονές.

Διασημότητες, όπως η Penelope Cruz και ο Matt Damon, φωτογραφήθηκαν φορώντας σπόρους αυτιών για το άγχος και τον πόνο στην πλάτη.

Τι είναι τα «σποράκια»;

Είναι μικροί σπόροι που είναι προσαρτημένοι σε ένα μικρό κομμάτι ιατρικής κολλητικής ταινίας- περίπου στο μέγεθος ενός νυχιού - που περιέχουν έναν ώριμο σπόρο από το φυτό Vaccaria (wang bu lui xing).

Πως λειτουργούν τα «σποράκια»;

Λειτουργούν με τα μικροσυστήματα του σώματος και τα σημεία βελονισμού πάνω στο αυτί. Μπορούν να διατηρηθούν στη θέση τους για λίγες ώρες έως 5-6 ημέρες περίπου. Ασκούν μια ελαφριά αλλά σταθερή πίεση στο σημείο που τοποθετούνται και πιστεύεται ότι βοηθάνε σε διάφορες περιπτώσεις. Συνιστάται να τα πιέζετε για να αυξήσετε τη διέγερση για καλύτερα αποτελέσματα. Κάθε φορά που πιέζετε τα «σποράκια» κινητοποιείτε ξανά ένα θεραπευτικό ερέθισμα στο σημείο, που αντανακλάται στο αντίστοιχο σημείο στο σώμα. Είναι μια εύκολη μορφή αυτοθεραπείας με πολύ καλά αποτελέσματα.

Πιστεύεται ότι το μασάζ των σπόρων βελτιώνει την περιφερική κυκλοφορία του αίματος παρέχοντας περισσότερο οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά σε όλο το σώμα.

Περισσότερες από 150 καταστάσεις μπορούν να αντιμετωπιστούν με Ωτοθεραπεία. Ενδεικτικά:

  • Εμμηνόπαυση
  • Κατάθλιψη
  • Αλλεργίες
  • Στρες και άγχος
  • Αϋπνία
  • Οσφυαλγία και ισχιαλγία
  • Ημικρανίες και πονοκέφαλοι
  • Τραυματισμοί (κατάγματα, διαστρέμματα)
  • Πεπτικά προβλήματα
  • Προβλήματα του Ουροποιητικού συστήματος
  • Σύνδρομο Καρπιαίου Σωλήνα
  • Επικονδυλίτιδα
  • Πόνος στο γόνατο, στην ωμοπλάτη & στον αυχένα
  • Ενίσχυση Συγκέντρωσης και Μνήμης
  • Λιγούρες - Απώλεια βάρους
  • Εξαρτήσεις (κάπνισμα, αλκοόλ κλπ)

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

  • Λόγω του ότι το αυτί είναι ένα μικροσύστημα, τα αποτελέσματα είναι άμεσα
  • Τα ποσοστά επιτυχίας της θεραπείας φτάνουν το 60-90%
  • Είναι ασφαλής μέθοδος με μηδενικές παρενέργειες
  • Συνδυάζεται με την δυτική ιατρική
  • Καλύπτει μεγάλο εύρος καταστάσεων

Πόσες συνεδρίες χρειάζονται για να επιτευχθεί αποτέλεσμα;

Ο αριθμός των συνεδριών εξαρτάται από την ηλικία σας, τα προβλήματά σας και πόσο σοβαρά είναι, επίσης και από το πόσο καλά ανταποκρίνεται το σώμα σας στην όλη διαδικασία. Γενικά, συνιστάται μία φορά την εβδομάδα για μια πορεία 8 έως 10 εβδομάδων, για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα. Κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας, μπορείτε να λουστείτε κανονικά και απαλά να στεγνώσετε τα αυτιά σας, αλλά αποφύγετε το τρίψιμο της περιοχής του αυτιού.

Γεια σου, είμαι η Ελένη Αστεριάδη - ολιστική θεραπεύτρια και σε καλωσορίζω στην ιστοσελίδα μου. Στη σελίδα αυτή θα μάθεις τα πάντα γύρω από τη διαχείριση του πόνου, του άγχους και την ευεξία. Ξεκίνησε το ταξίδι σου προς την απελευθέρωση από τον πόνο και από οτιδήποτε άλλο σε περιορίζει προγραμματίζοντας το πρώτο σου ραντεβού για μια καθημερινότητα γεμάτη υγεία, ενέργεια και ευεξία.

Μέλος της Κοιν.σ.επ Ανθέα Λιβυσίου 2, Νέα Μάκρη 19005

Επικοινωνία

Υπολ. Γραμμένου 5, Παπάγου, 15669

elasteri10 [@] gmail.com
+30 6906026014
Privacy Policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies που είναι απαραίτητα για τη λειτουργία του και αναφέρονται στην πολιτική απορρήτου. Με την αποδοχή αυτού ή κάνοντας κύλιση αυτής της σελίδας ή συνεχίζοντας την περιήγηση, συμφωνείτε με την πολιτική μας για τα cookies.