Blog

Περί Θεραπείας & Ασθένειας

Περί Θεραπείας & Ασθένειας

Η ζωή προσφέρει αμέτρητες ευκαιρίες για να αναπτυχθούμε και όταν δεν αναλαμβάνουμε ή δεν ενσωματώνουμε αυτές τις νέες προοπτικές, αποτυγχάνουμε να αναπτύξουμε την προσωπική μας σοφία. Η κλινική παρατήρηση δείχνει ότι η ασθένεια ικανοποιεί κάποια ανάγκη της ψυχής για να λυθεί μια εσωτερική σύγκρουση. Η ασθένεια ως πορεία της ψυχής ανιχνεύεται στα σωματικά συμπτώματα, που είναι οι ορατές ενδείξεις μιας φυσικής ή ψυχικής ανισορροπίας, η οποία δεν είναι ορατή. Τα συμπτώματα είναι θαυμάσια εργαλεία αυτογνωσίας, μας κάνουν ειλικρινείς και μας δείχνουν την λύση, που αποτελεί καθήκον προς τον Εαυτό μας.

Σύμφωνα με την αρχαία Κινέζικη ιατρική, κύρια αιτία όλων των ασθενειών είναι η διαταραχή στην ροή της ενέργειας Chi του οργανισμού και πιο συγκεκριμένα η υπερβολή ή η ανεπάρκεια Yang & Yin, πρωταρχικές αρχές της ζωτικής ενέργειας Chi. Οι αρχές αυτές είναι αναπόσπαστα συνδεδεμένες μεταξύ τους και αλληλεπιδρούν. Όταν βρίσκονται σε ισορροπία, η ζωτική ενέργεια Chi κινείται ανεμπόδιστα συνδέοντας το φυσικό, το συναισθηματικό και το νοητικό σώμα του ανθρώπου σε ένα αρμονικό όλον. Όταν έχουμε αρμονία μέσα μας έχουμε υγεία στο σώμα, χαρά στην ψυχή και ειρήνη στο πνεύμα. Τότε η λειτουργία του νου και της θέλησης επικοινωνούν και εκδηλώνονται μέσω της καρδιάς εκφράζοντας την Μονάδα. Στην ασθένεια τα τρία αυτά επίπεδα λειτουργούν ανεξάρτητα καθώς η θέληση ξεκινά δράση, αγνοώντας την καρδιά, σε μια μάταιη απόπειρα να ικανοποιήσει τις επιθυμίες του νου.

Πολλοί ερευνητές έχουν διαπιστώσει τη στενή σχέση μεταξύ απωθημένων συναισθημάτων, όπως έντονος θυμός, θλίψη, ενοχές, ζήλια, των οποίων η ενέργεια παγιδεύεται στο σώμα και ασθενειών του σώματος και της ψυχής. Αν δεν εκφράζει κανείς τα συναισθήματά του, τότε θα δοκιμάσει να το κάνει το σώμα του.

Όταν μάθουμε να ακούμε το σώμα μας και την καρδιά μας και αλλάξουμε τα συνήθη πρότυπα συμπεριφοράς μας, τον τρόπο που σκεπτόμαστε και διαχειριζόμαστε τα συναισθήματά και τις καταστάσεις της καθημερινότητάς μας, τότε θα ανακτήσουμε την ισορροπία, άρα την υγεία μας.

Γεια σου, είμαι η Ελένη Αστεριάδη - ολιστική θεραπεύτρια και σε καλωσορίζω στην ιστοσελίδα μου. Στη σελίδα αυτή θα μάθεις τα πάντα γύρω από τη διαχείριση του πόνου, του άγχους και την ευεξία. Ξεκίνησε το ταξίδι σου προς την απελευθέρωση από τον πόνο και από οτιδήποτε άλλο σε περιορίζει προγραμματίζοντας το πρώτο σου ραντεβού για μια καθημερινότητα γεμάτη υγεία, ενέργεια και ευεξία.

Μέλος της Κοιν.σ.επ Ανθέα Λιβυσίου 2, Νέα Μάκρη 19005

Επικοινωνία

Υπολ. Γραμμένου 5, Παπάγου, 15669

elasteri10 [@] gmail.com
+30 6906026014
Privacy Policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies που είναι απαραίτητα για τη λειτουργία του και αναφέρονται στην πολιτική απορρήτου. Με την αποδοχή αυτού ή κάνοντας κύλιση αυτής της σελίδας ή συνεχίζοντας την περιήγηση, συμφωνείτε με την πολιτική μας για τα cookies.